co2-reductie-grote-bedrijven-livemobility

40 grote bedrijven halveren CO2-uitstoot op mobiliteit

Het is vandaag Fiets naar je werk dag, een bijzonder effectieve maatregel voor bedrijven om co2 te besparen. Volgens onderzoekers van CE Delft is dit samen met andere maatregelen effectief genoeg om co2-uitstoot op het gebied van mobiliteit te halveren. Zo laat hun rapport zien dat de maatregelen die 40 grote bedrijven nemen voldoende effectief zijn om de doelstellingen voor 2030 te behalen. Onder andere Eneco, de NS en Arcadis. Deze grote organisaties kunnen enorme impact maken en anderen inspireren om hun goede voorbeeld te volgen.

Dit zal ertoe leiden dat er voor 2030 een halve megaton co2 per jaar minder wordt uitgestoten. Dit staat gelijk aan de uitstoot van 175.000 huishoudens. Deze bedrijven zijn onderdeel van de Anders Reizen-coalitie waar bedrijven bij kunnen aansluiten om goedkoper en gezonder te reizen. Met uiteraard minder co2-uitstoot!

De onderzoekers lieten ook zien wat de meest effectieve maatregelen zijn voor het behalen van je co2-reductiedoelen:

  1. Stap over naar elektrische leaseauto’s
  2. Stimuleren van OV gebruik
  3. Fiets van de zaak
  4. Beperk vliegverkeer

Hoe kan jij je CO2 doelen behalen?

Wil je ook co2 reduceren en effectieve maatregelen nemen om je bedrijfsdoelen te behalen? Begin dan met een mobiliteitsscan om te bepalen welke maatregelen effectief zijn voor jouw organisatie. Hiervoor is het noodzakelijk om je huidige mobiliteit inzichtelijk te maken. Stel medewerkers centraal en zoek een duurzame en persoonlijke oplossing. Voor iedere medewerker geldt een andere maatregel. Gebruik hiervoor slimme mobiliteitssoftware om de dagelijkse mobiliteitsbehoefte vast te leggen. Zo kun je met realtime data werken in plaats van statische, vaak verouderde, reisdata. Wij helpen bedrijven om hun doelstellingen te behalen én dit leuk te maken voor de medewerker. Want een duurzame mobiliteitsregeling is geen straf maar de wens van je medewerker!