ANWB-header-elektrische-auto-wegenwacht-Livemobility

Steeds meer bedrijven gaan over naar elektrische bedrijfsauto’s

Veel organisaties zijn bezig met het verkleinen van hun CO2-uitstoot. Niet lang geleden werd een rapport gepubliceerd wat liet zien dat 40 bedrijven voldoende maatregelen nemen om hun CO2-uitstoot te halveren voor 2030. Hierin werden de effectiefste maatregelen omschreven voor het behalen van CO2-doelstellingen. Met stip op één stond hierbij het vervangen van de diesel- en benzineauto voor een elektrische auto. Dit klinkt makkelijker dan het is, want veel bedrijven zetten dagelijks bedrijfsauto’s in voor de zakelijke ritten. De ANWB laat graag zien hoe dit kan…

Wie kent ze niet, de gele auto’s van de wegenwacht? Je ziet ze rijden en hoopt dan vooral dat je ze nooit nodig hebt. Maar mocht je eens pech onderweg hebben dan ben je blij als er één in de buurt is. Veel van deze pechgevallen vinden plaats in en om de grote stad zoals Amsterdam. Voor deze gevallen zal de ANWB tijdens een proef een Volkswagen E-Golf, een Nissan E-NV200 en een ZERO elektrische motorfiets inzetten. Een inspirerende en duurzame stap voor de ANWB.

Het vergroenen van het Nederlandse wagenpark brengt nieuwe problemen met zich mee. Zo komt het steeds vaker voor dat de ANWB moet uitrukken voor een vastzittende stekker. Maar het grootste probleem is misschien wel de lege accu van een elektrische auto. Vandaar dat de Nissan E-NV200 is uitgerust met een acculader. Zo kan men de gestrande elektrische auto genoeg stroom meegeven om naar de dichtstbijzijnde laadpaal te rijden. De ANWB koos voor de Nissan E-NV200, maar er zijn natuurlijk veel meer elektrische bestelauto’s verkrijgbaar. Wij zochten eerder al uit welke het meest geschikt is voor jouw bedrijf, lees hier meer.

Naast de elektrische auto, bedrijfsbus en motor gebruikt de ANWB al enige tijd de elektrische bakfiets binnen de stad. Wij zagen niet zo lang geleden nog 1 fietsen vlakbij ons kantoor in het centrum van Amsterdam. Goede bezig ANWB! Jullie laten zien dat een flinke gereedschapskist niet betekent dat je altijd een auto nodig hebt. En mocht je dan toch die grotere afstand duurzaam willen afleggen dan is een elektrische bedrijfsauto een perfecte oplossing!

Dus wat houdt je tegen om ook de overstap te wagen? Wij zoeken het graag voor jouw bedrijf uit. Met een praktische mobiliteitsscan krijg je net als de ANWB direct inzicht in je duurzame mogelijkheden. Zo weet je direct of het haalbaar is om je zakelijke ritten elektrisch af te leggen en welke voordelen dit voor jouw bedrijf oplevert. Als de ANWB het kan, dan jij toch ook?