Meer beweging = Blijer werken

Nederlanders, kom in beweging op het werk!

Nederlanders komen veel te weinig in beweging op het werk en zijn zich nog onvoldoende bewust van de risico’s van stilzitten. Niet genoeg bewegen zou namelijk kunnen leiden tot verschillende gezondheidsrisico’s zoals: een slechte conditie, stress, RSI, hart-en vaatziekten, etc…
Werknemers worden nog te weinig gestimuleerd om in beweging te komen tijdens het werk. Genoeg beweging zou onderdeel moeten zijn van het personeelsbeleid. Dit is namelijk gericht op de gezondheid en arbeidsomstandigheden van je werknemers. Dit is echter nog niet altijd het geval.

De voordelen van bewegen op de werkvloer

40% van de werkende Nederlanders voldoet niet aan de gezondheidsnorm voor genoeg beweging. Deze norm houdt in: Iedere dag 30 minuten intensief bewegen. Voor zowel werkgever als werknemer zou een verbetering van dit percentage positief zijn. Als werknemer voel je je namelijk fitter en gemotiveerder. Daarnaast heb je ook minder snel last van lichamelijke en psychische klachten. Als werkgever zie je een daling in ziekteverzuim en werk je met gemotiveerder en meer ontspannen werknemers.

Hoe kom je meer in beweging?

Fietsen naar het werk is één van de mogelijkheden om meer in beweging te komen. De helft van de Nederlanders woont binnen 7,5KM van hun werk af, maar slechts 15% hiervan pakt de fiets naar zijn werk. Naast fietsen zijn er nog veel meer kleine doeltreffende acties om meer in beweging te komen. De trap nemen i.p.v. de lift, werken aan een staand bureau of vaker een wandeling maken tijdens het werk zijn hier enkele voorbeelden van. Dit kan en moet veel beter. Bekijk hier nog meer tips om in beweging te komen.

Stimuleer fietsen naar het werk

Fietsen is goed voor je gezondheid en verhoogt daarmee ook de productiviteit op de werkvloer. Om mensen te stimuleren meer te gaan fietsen, kun je een mobiliteitsapp gebruiken. Met zo’n app kunnen je werknemers punten verzamelen. Hoe duurzamer zij reizen, hoe meer punten zij kunnen verzamelen. Deze punten zijn beloningen voor het goede gedrag. Vervolgens kunnen de punten gebruikt worden bij verschillende winkels voor leuke kortingen! Hier wordt uitgelegd hoe ons systeem precies werkt.