livemobility-brabanthallen-ecomobiel

De 10e editie van Ecomobiel

Op 9, 10 & 11 oktober vindt alweer de 10editie plaats van de vakbeurs Ecomobiel in de Brabanthallen. Ecomobiel is dé zakelijke beurs voor duurzame innovatie in mobiliteit. De vakbeurs biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken.

Wat is Ecomobiel

Ecomobiel is een vakbeurs waar je de nieuwste technologie en oplossingen kunt bewonderen van mobiliteit. De vakbeurs biedt ieder jaar slimme oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsproblemen. Bijvoorbeeld een manier om energie- en brandstofkosten te verlagen, betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren etc…Bovendien zijn verschillende producten en diensten op de beursvloer te vinden.  Dit jaar wordt de 10e editie gehouden in de Brabanthallen in Brabant. Naast een goed gevulde beursvloer biedt Ecomobiel ook een inhoudelijk programma met verschillende seminars en workshops. De kosten van de beurs zijn €25,- excl. BTW zonder pre-registratie. Het evenement is alle 3 de dagen te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur.

Voor wie is een bezoek interessant:

  • Directeur/eigenaar/ondernemer
  • Wagenparkbeheer/mobiliteitsmanager
  • Facility & HR
  • Finance & Control
  • Beleid & Middelenmanagement (Rijk/Provincie/Gemeente)
  • Onderzoek & Innovatie
  • Logistiek & Supply Chain management
  • Inkoop
  • Expediteurs

Automotive

Automotive is een verzamelnaam voor één van de grootste sectoren in de wereld. Zo valt alles wat met mobiliteit te maken heeft onder automotive. Op dit moment zijn de ontwikkelingen voor elektrische voertuigen sterk toegenomen. Elektrisch rijden is de afgelopen 7 jaar flink gestegen. Zo denkt 1 op de 3 Nederlanders binnen 10 jaar een elektrisch voertuig te bezitten. Hierdoor krijgen wij slimmer en schoner vervoer op de Nederlandse wegen. Ook grote bedrijven gaan steeds meer elektrisch rijden. Hierbij zijn de GVB en Connexxion al een goed voorbeeld. Bovendien verminderen we de CO2 uitstoot ook fors met zijn alle.

smartmobility

Smart Mobility

Smart Mobility is de verzamelnaam voor producten die negatieve effecten proberen te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan schonere logistiek, betere verkeersplanning en minder milieuvervuiling. Zo kun jij met kleine aanpassingen al helpen. Bijvoorbeeld  wat vaker de fiets pakken voor de kleine stukjes of  naar jouw werk. Maak ook eens gebruik van de routeplanner om zo files te kunnen vermijden. Ook verkeersongelukken vallen onder smart mobility. Zo zien wij steeds vaker zelfrijdende of automatisch remmende auto’s. Hiermee kunnen ongelukken makkelijker worden voorkomen.

Laden in infrastructuur

Ook diverse laadpaalexperts zetten zich in voor verbeterde capaciteit, groter gebruiksgemak en zelfs voor nieuwe esthetiek. Zo willen ze dat laatste in de vorm van snoerloze of verzonken laadstations maken. Door de groei van elektrisch vervoer is het van belang genoeg laadpalen te plaatsen. Om die reden geldt voor vrijwel alle gemeentes verdere uitbreiding van laadpunten als topprioriteit. Laadvoorzieningen worden bovendien almaar sneller, slimmer en efficiënter. Een goed voorbeeld is Smart Charging. Zo verdelen zij de beperkt beschikbare laadcapaciteit zonder dat autorijders daarvan last hebben. Hierdoor is er geen investering nodig voor het verzwaren van het elektriciteitsnet en blijft het elektrisch rijden betaalbaar.

Afbeeldingsresultaat voor laadpaal

 

Light Electric Vehicles (LEV)

Dit zijn voertuigen (veelal met twee of drie wielen) met een accucapaciteit van minder dan tien kilowatt per uur. Steeds meer mensen schaffen een elektrische fiets of scooter aan. Dit niet alleen voor het comfort en gemakt, maar ook om te kunnen blijven fietsen. Denk hierbij aan oudere of mindervalide mensen.  Ook bedrijven als postNL of thuisbezorgd, bezorgen hun producten en diensten met de elektrische fiets. Bovendien in de grotere steden kunnen ze makkelijk hun bestemmingen bereiken en zijn de reistijden korter.  Ook is de  Segway  een voorbeeld van LEV deze zie je ook steeds vaker bij bedrijven en instanties. Denk bijvoorbeeld aan de Albert Heijn die de boodschappen bezorgd of de politie die door de stad patrouille rijdt.

Stadsdistributie

Hierbij moet je denken aan de vuilniswagens of pakketdiensten. Vaak rijden er wel 3 verschillende vuilnisbedrijven in jou straat… Toch zou je denken dit kan toch allemaal in 1 wagen? Dat klopt zeker en daarvoor is de stadsdistributie er steeds meer van overtuigd dat bedrijven kunnen samenwerken. Zo zijn pakketdiensten vaak al fietsend opweg in de grotere steden. Bovendien gaan vuilnisbedrijven meer samen werken en minder vaak afval ophalen. Tot slot wilt de gemeente Amsterdam ook de dode hoek de stad uit hebben om zo het aantal slachtoffers naar beneden te brengen.

Afbeeldingsresultaat voor vuilniswagen

Duurzame mobiliteit

Uiteraard gaan wij met het hele team naar Ecomobiel voor de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van mobiliteit. Daarvoor maken wij wel een bewuste vervoerskeuze, namelijk de trein. Als bedrijf steunen wij natuurlijk de duurzame mobiliteit en staan wij daar 100% achter. Hou onze Instagram story  in de gaten voor onze live vlog van de Ecomobiel mobiliteitsbeurs.

 

Livemobility - Betrouwbare mobiliteitssoftware en rittenregistratie voor ZZP, MKB en Enterprise.        ecomobiel