Elektrische auto's praktijk actieradius Livemobility

Top 10 range betaalbare, EV’s 2019

Er worden steeds meer elektrische auto’s verkocht. Zo zie we de laatste 5 jaar het aantal verkochte volledig elektrische auto’s toenemen. Van 0,7% van het totaal aantal geregistreerde auto’s in 2014 naar 7,3% in Februari van dit jaar (2019). Dit komt deels door de lage bijtelling die nog altijd geldt voor de volledig elektrische auto voor de zakelijke rijder. Maar steeds minder vaak hoor ik leaserijders het argument actieradius nog gebruiken.

Welke argumenten zijn belangrijk voor de overweging van een elektrische leaseauto? 

  1. Aanschafprijs: Bij een aanschafprijs tot € 50.000,- is de bijtelling slechts 4% dus is de aanschafprijs een belangrijke overweging. Daarom lees je hier meer over de kosten en een vergelijk met een benzineauto.
  2. Actieradius: Vanaf 250 kilometer per dag zonder tussendoor bijladen is het voor 95% van de leaserijders geen probleem meer. Doe je dit op iedere werkdag van het jaar dan maak je alsnog 55.000 kilometer per jaar.
  3. Levertijden: Wanneer je een nieuwe leaseauto mag uitzoeken is het belangrijk dat je deze auto op korte termijn in ontvangst kan nemen. Hierbij spande Tesla lange tijd de kroon, met 2 jaar levertijd. Dit lijkt nu opgelost maar dat geldt niet voor alle merken. Sommige modellen zijn zo populair dat de fabrikant simpelweg niet genoeg auto’s of accu’s kan produceren. Geduld is een schone zaak 😉

Onze vrienden van Vereniging Elektrische Rijders onderzocht de actuele levertijden. Daarvan hebben wij een aantal auto’s uitgelicht (kijk hier voor het volledige overzicht):

BMW i3: 2-3 maanden
Hyundai Ioniq Electric: 1-4 maanden
Hyundai Kona Electric: 12-13 maanden
Kia e-Niro: 12 maanden (lees hier onze rijtest e-Niro)
Kia Soul: 5-10 maanden
Nissan Leaf: 1-2 maanden (en enkele direct uit voorraad)
Nissan Leaf 62kwh: eerste levering deze zomer 2019
Opel Ampera-e: 6-12 maanden
Renault ZOE: 4-5 maanden
Tesla Model 3: 1-2 maanden
Volkswagen e-Golf: 4-6 maanden (en enkele direct uit voorraad)

Top 10 overzicht “betaalbare” elektrische auto’s

Wij laten je graag een overzicht van “betaalbare” (tot ongeveer €50.000,-) elektrische auto’s en hun actieradius in de praktijk. Wat denk jij, wordt je volgende leaseauto een elektrische?

Top tip: Mocht je nog twijfelen of welke auto geschikt is voor jouw zakelijke ritten, gebruik dan een tijdje de Livemobility app. Deze houdt automatisch al je autoritten voor je bij zodat je kan zien welke auto het beste bij jouw rijgedrag past! Tevens hebben we een handige Leaflet voor je gemaakt. Hiermee heb je altijd het overzicht bij de hand.

Download onze handige Leaflet hier!

Succes met de keuze.

Tesla Model 3 Hyundai Kona ElectricKia E-Niro

Kia Soul EV