Header-gedragsverandering-livemobility

Gedragsverandering van medewerkers is de oplossing voor CO2-reductie

Nederland heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld voor CO2-reductie. Zo dient de CO2 in 2030 met 49% te zijn gereduceerd in Nederland. Dit in lijn met het klimaatakkoord van Parijs. Om dit te halen is gedragsverandering nodig. Volgens het Rapport “Kansen voor CO2-reductie met gedragsmaatregelen verkeer” van CE Delft is dit noodzakelijk naast de technische oplossingen. Binnen dit onderzoek is gekeken naar de mate waarin gedragsverandering in het personenverkeer kan bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

Inzicht in ritten

Voor je kunt beginnen met CO2-reductie is inzicht in de huidige mobiliteit nodig. Zo blijken personenauto’s met 54% het grootste aandeel in de CO2-uitstoot van mobiliteit te hebben. De overige uitstoot komt van bestelauto’s, goederenvervoer en andere mobiele werktuigen. Een mogelijke oplossing voor bestelauto’s hebben wij hier vorige maand nog behandeld.

Kijken we naar de lengte van de verplaatsingen dan valt op dat het grootste deel (80%) van de CO2-uitstoot komt van ritten boven de 15km. Dit is bijzonder omdat dit slechts een derde van alle ritten betreft. Sterker nog, het aantal ritten boven de 50km is nog geen 10% van het totaal aantal autoverplaatsingen. Deze ritten zijn wel verantwoordelijk voor 45% van de CO2-uitstoot. Het reduceren van autoritten over een langere afstand zijn daarom potentieel een belangrijke categorie.

De oplossing is gedragsverandering

Het onderzoek beveelt een aantal punten aan om de gewenste CO2-verlaging te behalen. Wij pikken er graag drie punten uit om te laten zien wat de visie van de overheid is op duurzame mobiliteit.

  1. Samenhang tussen de mobiliteitsmaatregelen. Een combinatie van maatregelen kunnen elkaar enorm versterken. Denk aan een e-bike regeling voor medewerkers die op ongeveer 15km van kantoor wonen. Dit in combinatie met een deelauto op kantoor voorkomt dat medewerkers alsnog met de auto naar kantoor rijden als zij een zakelijke afspraak hebben.
  2. Een multimodale benadering. Richt je niet enkel op één vervoersvorm maar zorg ervoor dat de juiste vervoerswijze wordt ingezet die de grootste toegevoegde waarde heeft.
  3. Zet OV en fiets voorop. Rem de groei in het gebruik van de auto af. De potentie hierbij hangt af van de huidige uitstoot, beschikbare alternatieven en bereidheid van medewerkers om hun gedrag te veranderen.

In het kort dient de juiste oplossing per medewerker gezocht te worden. Door de medewerker en zijn gedragsverandering centraal te stellen wordt het mogelijk om je duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

ANWB-header-elektrische-auto-wegenwacht-Livemobility

Steeds meer bedrijven gaan over naar elektrische bedrijfsauto’s

Veel organisaties zijn bezig met het verkleinen van hun CO2-uitstoot. Niet lang geleden werd een rapport gepubliceerd wat liet zien dat 40 bedrijven voldoende maatregelen nemen om hun CO2-uitstoot te halveren voor 2030. Hierin werden de effectiefste maatregelen omschreven voor het behalen van CO2-doelstellingen. Met stip op één stond hierbij het vervangen van de diesel- en benzineauto voor een elektrische auto. Dit klinkt makkelijker dan het is, want veel bedrijven zetten dagelijks bedrijfsauto’s in voor de zakelijke ritten. De ANWB laat graag zien hoe dit kan…

(meer…)

Livemobility-header-elektrische-bedrijfsauto

Elektrische bestelauto’s, jouw volgende bedrijfsauto?

We lezen de laatste veel over de laatste elektrische auto’s van Audi, Hyundai en uiteraard Tesla. Maar wat nou als je iedere dag met gereedschap onderweg bent? Dan rijd je dagelijks waarschijnlijk met een diesel bestelauto. Je ziet vaak een Volkswagen Caddy of een Ford Transit als keuze. Ook bij deze bestelauto’s staat de techniek niet stil. De techniek van elektrische personenauto’s is vaak heel goed toe te passen in bestelauto’s. Zo laat Nissan bijvoorbeeld zien met hun elektrische bestelauto e-NV200. De techniek komt overeen met hun bestverkochte elektrische auto; de Nissan LEAF. Zo komt dit elektrische busje volgens de NEDC meetmethode 280km ver. Dit nemen wij met een korreltje zout en de gebruikersdata laat zien 195km haalbaar is.

(meer…)

Zo snel was je nog nooit op je werk!

Luchtvervuiling, eindeloos lang in de file staan van en naar je werk, we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Wat kunnen we eraan doen? En hoe kun je nou zo’n woon-werkrit veel sneller afleggen? Het antwoord op deze vraag is de elektrische fiets!

(meer…)

Beste-werkgever-van-Nederland-Livemobility

Zo word je de beste werkgever van Nederland!

Werknemers verwachten meer van hun werkgever. Een gezellige vrijmibo of een tafelvoetbaltafel maakt tegenwoordig al niet meer het verschil. Hoe kunnen werkgevers zich dan wel onderscheiden? En waar moet goed werkgeverschap anno 2018 aan voldoen? Lees het hier. (meer…)

Werken, werken en nog eens werken, zometeen krijg je nog een.. Burn-out!

Langdurig ziek zijn of misschien zelfs een burn-out krijgen, omdat je er even helemaal doorheen zit op je werk. Werkstress is bovendien beroepsziekte nummer één. Wat kunnen werkgevers hieraan doen? Of een nog belangrijkere vraag, hoe kunnen ze dit voorkomen? Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. (meer…)

Livemobility-fietsen-app

Staatssecretaris Van Veldhoven laat 200.000 automobilisten fietsen

De Randstad groeit fors de komende jaren. De regio loopt vast als we niets doen.  Zo vindt ook staatssecretaris Van Veldhoven. In de kamerbrief “Ambities fietsen” gaf ze afgelopen week aan: “Het is mijn ambitie om te zorgen dat de mensen vlot naar hun werk, school, familie en vrienden kunnen.” Alleen dat vlot naar je werk gaan.. dat laat nog wel eens te wensen over, zeker in de ochtend- en avondspits. Gelukkig is Van Veldhoven stellig in haar ambitie en stelt ze de fiets centraal in de oplossing voor het MKB.

(meer…)

Van aanbod- naar vraaggestuurd: het OV afgestemd op jou!

Wachten op je bus of trein in de spits, wat doe je dan vaak? Juist, kijken op je mobiel. De mobieltjes brigade vormt tenslotte zelden zo’n eenheid als bij een halte of een perron. En als je vervoer dan eindelijk aankomt is er ook lang niet altijd een zitplaats. Zou het niet veel beter zijn als het OV vraaggestuurd is?

(meer…)

co2-reductie-grote-bedrijven-livemobility

40 grote bedrijven halveren CO2-uitstoot op mobiliteit

Het is vandaag Fiets naar je werk dag, een bijzonder effectieve maatregel voor bedrijven om co2 te besparen. Volgens onderzoekers van CE Delft is dit samen met andere maatregelen effectief genoeg om co2-uitstoot op het gebied van mobiliteit te halveren. Zo laat hun rapport zien dat de maatregelen die 40 grote bedrijven nemen voldoende effectief zijn om de doelstellingen voor 2030 te behalen. Onder andere Eneco, de NS en Arcadis. Deze grote organisaties kunnen enorme impact maken en anderen inspireren om hun goede voorbeeld te volgen.

(meer…)

Livemobility is morgen aanwezig op het Fleet Mobility Live event!

De ontwikkeling van de mobiliteitsmarkt is in de laatste jaren flink veranderd door technologische innovaties en een veranderde vraag. Om die reden zetten organisaties nu nog meer in om het gedrag van medewerkers te beïnvloeden op het gebied van duurzaamheid, productiviteiten en kosten.

(meer…)